bilete avion

Bilete de avion

Zboruri ieftine Oferte promotionale

Tel: 0724.24.96.97 sau 031.080.90.50
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea

Lufthansa informatii bagaje

Inapoi la lista companiilor aeriene
Lufthansa
Lufthansa
Lufthansa informatii generale
Lufthansa informatii bagaje
Lufthansa transport animale
3 oferte promotionale Lufthansa check-in online
   BAGAJUL DE mana britsh airways  Bagajul de mâna  

Numarul si greutatea bagajelor de mâna
La clasa întâi si la clasa Business puteti lua cu dvs. În cabina doua bagaje de mâna si continutul acestora. Pasagerilor de la clasa Economic li se permite o sigura bucata de bagaj de mâna.  Va rugam sa verificati daca exista eventuale variatii ale acestei reguli generale în functie de tara.
O bucata de bagaj de mâna nu poate depasi dimensiunile de 55 cm x 40 cm x 20 cm si nu poate avea o greutate mai mare de 8 kg. Gentile pliabile din material textile fac exceptie; sunt socotite bagaj de mâna pâna la dimensiunea de 57 cm x 54 cm x 15 cm.

Acest tip de bagaje care depasesc aceste limite sunt transportate în cala, deoarece spatiul de depozitare din cabina este limitat. Acest lucru este în interesul si pentru siguranta si confortul dvs. si ale celorlalti pasageri. Daca bagajul dvs. de mâna trebuie dus la cala, va rugam sa va asigurati ca ati scos din acesta orice medicamente si bunuri cum ar fi laptopul, telefonul mobil, PDA-ul, documentele, actele de identitate, bijuteriile etc.

Va rugam sa bagati întotdeauna sub scaunul din fata dvs. bagajele de mâna grele.

Dimensiuni permise

Bagajul de mâna trebuie sa respecte urmatoarele dimensiuni: 55cm/21,7 in. (L) x 40cm/13,8 in. (l) x 20cm/9,8 in. (H) - inclusiv buzunarele, rotile si mânerele.
Greutate: maxim 8 kg
La business class sunt premise 2 bagaje de mana.

Articole suplimentare care sunt permise în cabina
Pe lânga bagajul de mâna si dispozitive tehnice, mai puteti lua cu dvs. În cabina urmatoarele articole:

 • O geanta sau o gentuta (sau o geanta mica de laptop) si continutul acestora
 • O haina, un sal sau o patura
 • Un aparat mic de fotografiat sau un binoclu
 • O cantitate corespunzatoare de material de citit pe timpul calatoriei
 • Un carucior pentru copii si mâncare pentru copii pentru durata zborului
 • Cârje sau alte dispozitive ortopedice ajutatoare de care depindeti
 
     BAGAJUL DE CALA  

 

Cantitatea de bagaje premise gratuit în cazul zborurilor cu Lufthansa va fi definita conform asa-numitului „concept de bucata” pentru biletele achizitionate pe data sau dupa data de 1 iunie 2011. Aceasta înseamna ca acestor zboruri li se vor aplica reguli în consecinta pentru bagajele permise gratuit. Cantitatea de bagaje permise gratuit va fi diferita în functie de serviciile clasei la care se zboara, cu variatii ale numarului de bagaje acceptate gratuit si ale greutatii permise pentru fiecare geanta.

  General Frequent Travellers Senators/ HON
Circle Members/ Star Alliance Gold Members
Economy Class 1 bagaj maxim 23 kg 2 bagaje maxim 23 kg fiecare 2 bagaje maxim 23 kg fiecare
Business Class 2 bagaje maxim 32 kg fiecare 2 bagaje maxim 32 kg fiecare 3 bagaje maxim 32 kg fiecare
First Class 3 bagaje maxim 32 kg fiecare 3 bagaje maxim 32 kg fiecare 4 bagaje maxim 32 kg fiecare
Echipament sportiv Toate rutele cu exceptia Atlanticului de Nord: + 1 echipament ski Toate rutele cu exceptia Atlanticului de Nord: + 1 echipament ski Toate rutele cu exceptia Atlanticului de Nord: + 1 echipament ski + 1 echipament golf

Va rugam sa retineti ca dimensiunile maxime per geanta sunt de 158 cm (latime + înaltime + adâncime).
În plus, în viitor, toti pasagerii vor avea posibilitatea de a lua cu ei o geanta sport (care sa faca parte din categoria „mica“) ca parte a cantitatii de bagaje premise gratuit.
În plus, pot lua si o geanta de schi (acest lucru nu se aplica rutelor Nord Atlantice).
Un echipament de schi = O pereche de schiuri sau de schiuri de apa sau un snowboard + o pereche de bete de schi + o pereche de clapari + 1 casca de schi
Cantitatea de bagaje permisa gratuit pentru copiii cu vârsta sub 2 ani este de un bagaj cu o greutate de pâna la 23 kg si un carucior pliabil.

Reguli speciale de scutire se aplica Africii de Vest, Africii de Est si Africii Centrale si Japoniei.

 
     Bagajul excedentar  
Daca descoperiti ca bagajul dvs. depaseste cantitatea permisa gratuit, puteti în continuare sa îl luati cu dvs., ca si mai înainte, platind o taxa de bagaj excedentar.
Regulile privind bagajul excedentar au fost simplificate pentru biletele emise începând cu data de 1 iunie 2011. Clasificarea anterioara în opt zone geografice si doua concept de taxare este acum înlocuita cu taxarea în functie de conceptul de bucata. Exista o diferenta între zborurile în interiorul Europei si cele intercontinentale. Taxele respective pentru bagajul excedentar pentru ambele zone pot fi aflate de la consultantii Terminal 1 Travel
 
     Sarcina  
Femeile însarcinate, cu sarcini fara complicatii, pot calatori cu zborurile Lufthansa, fara certificate medical eliberat de catre ginecolog, pâna la sfârsitul saptamânii a 36-a sau pâna la patru saptamâni înainte de data estimata a nasterii. Un eventual certificat de învoire pentru a zbura dupa cea de-a 36-a saptamâna de sarcina poate fi cerut la CENTRUL MEDICAL al Lufthansa. Acelasi lucru este valabil si pentru cazurile de sarcina cu complicatii, precum sarcina multipla, contraindicatiile privind nasterea prematura etc.
 
     Cantitatea de bagaje permisa gratuit pentru copii  
 • Copiii cu vârsta de 2 ani sau peste 2 ani au dreptul la aceeasi cantitate de bagaj permisa gratuit ca si adultii.
 • Cantitatea de bagaje permisa gratuit pentru copiii sub 2 ani este un bagaj cu o greutate de pâna la 23 kg si un carucior pliabil.
 • Scaunele de siguranta pentru copii sunt premise gratuit, cu conditia ca modelul scaunului sa fie aprobat si copilul sa calatoreasca cu bilet cu cost de copil si sa stea pe un loc rezervat.
  Pentru scaunele de copii care nu sunt aprobate, se aplica cantitatea de bagaje permisa gratuit si taxele pentru bagaj excedentar obisnuite.
 • Pentru orice copil care împlineste 2 ani în timpul calatoriei, trebuie rezervat un scaun. Va rugam sa retineti ca factorul determinant pentru limita de vârsta este data zborului de întoarcere.  
 • Transportul carucioarelor, scaunelor rulante si al dispozitivelor ajutatoare pentru mers
 • În majoritatea statiilor va puteti pastra caruciorul, scaunul rulant sau alt dispozitiv ajutator pentru deplasare de care depindeti pâna la îmbarcare.

  Se transporta gratuit un carucior pliabil sau cos de copil. Landourile vor fi transportate la cala.

  Pe lânga cantitatea de bagaje premise gratuit, pasagerii cu dizabilitati pot înregistra doua scaune rulante sau alte dispozitive ajutatoare de deplasare.

  Landoul sau scaunul rulant va va fi dat, daca este posibil, la debarcare. Va rugam sa retineti ca locul în care sunt returnate articolele poate varia în functie de locatia destinatiei dvs.
 • Regula MSC (Most Significant Carrier - Cel mai important transportator) în vigoare începând cu data de 1 aprilie 2011
 • În vigoare începând cu data de 1 aprilie 2011: daca cea mai lunga parte din punct de vedere geografic sau cea mai important parte a calatoriei dvs. Nu este operata de catre Lufthansa, ci de catre o alta linie aeriana, este posibil sa se aplice zborurilor Lufthansa sau numerelor de zbor ale Lufthansa si regulile respective alte linii aeriene.

  Daca Lufthansa opereaza cea mai lunga parte din punct de vedere geografic sau cea mai importanta parte a calatoriei dvs., atunci se vor aplica regulile si costurile intrate în vigoare la data de 1 iunie 2011.

 

 
     Echipamentul sportiv si bagaje speciale  

Transportul echipamentului sportiv se împarte în 3 categorii: mic, mediu si mare.
Echipamente sport carora li se aplica 'Conceptul de piesa

Conform conceptului de piesa, bagajele sport din categoria mici sunt incluse în cantitatea de bagaje premise gratuit si vor fi taxate numai daca numarul de bagaje depaseste numarul permis. În plus, este permisa o geanta suplimentara cu echipament de schi la toate clasele (cu exceptia rutelor Nord Atlantice). Toate celelalte echipamente sport sunt taxate.

Categorii de greutate

Mica: pâna la 15 kg si/sau 1,40 m
Medie: 15-32 kg si/sau 1,41-2 m
Mare: peste 32 kg si/sau peste 2 m

Echipament de schi/schi nautic

Un echipament de schi = O pereche de schiuri sau schiuri nautice sau un snowboard + o pereche de bete de schi + o pereche de clapari + 1 casca de schi.

 
 


Daca ai o intrebare referitoare la transportul bagajelor, animalelor
va rugam completati mai jos: