bilete avion

Bilete de avion

Zboruri ieftine Oferte promotionale

Tel: 0724.24.96.97 sau 031.080.90.50
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea

CSA informatii generale

Inapoi la lista companiilor aeriene
CSA
CSA
CSA informatii generale
CSA informatii bagaje
CSA transport animale
CSA check-in online
WEIGHT CONCEPT  - acest concept se aplica tuturor calatoriilor cu exceptia celor din/catre SUA si Canada
 1. Cantitatea de bagaj admisa gratuit la cala este de maxim 23kg (clasa economic) si 30kg (clasa business); Infantii (varsta maxim 2 ani) fara loc rezervat au dreptul la un bagaj de maxim 10 kg. Pe zborurile operate de CSA se permite gratuit un excedent de bagaj de maxim 20 kg pentru detinatorii de card OK PLUS GOLD, iar pentru membrii OK PLUS SILVER CARD de 10 kg.
PIECE CONCEPT - acest concept se aplica tuturor calatoriilor din/catre SUA si Canada
 1. Astfel, la clasa economic se pot transporta gratuit la cala 2 piese a cate 23 kg fiecare, suma dimensiunilor (L X l X h) sa nu depaseasca 158 cm (clasa economic) si 2 piese a cate 32 kg fiecare (clasa business).

Ca bagaj de mana se poate transporta gratuit o piesa de maxim 10 kg, dimensiuni maxime 115 cm. In plus, pasagerul are dreptul la o geanta mica, o patura, un aparat foto/camera de filmat, o umbrela; impreuna cu piesade bagaj de mana, acestea nu pot depasi 12 kg.

Pentru transportul unor obiecte speciale (biciclete, animale, placi snowboard, echipamente ski, etc.) va rugam sa solicitati informatii suplimentare agentului care s-a ocupat de rezervarea dvs. In unele cazuri trebuie anuntat cu o anumita perioada de timp inainte de inceperea calatoriei ca pasagerul calatoreste cu un bagaj special.

Transportul animalelor de casa in cabina este permis. Limita este de maxim 1 animal per compartiment (animale admise: catei, pisici si iepuri). Greutatea (animal+container) admisa este de maxim 8 kg; iar dimensiunile maxim admise ale containerului sunt 48 X 32 X 29 cm. Pasagerul trebuie sa detina toate documentele necesare unei astfel de calatorii, fiecare tara avand propriile reguli. In general, este necesar certificat veterinar. Pentru calatorii intre tarile membre UE sau catre tari din UE, este necesar un pasaport si un microcip pentru identificare). Containerele ce depasesc dimensiunile de mai sus vor fi transportate la cala (dimensiuni maxime 125 cm X 69 x 80 cm).

Transportul animalelor de casa se taxeaza separat.

Pasageri cu nevoi Speciale
 1. Persoane Bolnave sau cu Handicap
  1. Transportul acestor persoane trebuie aprobat si confirmat de transportator înaintea calatoriei propriu-zise. În anumite cazuri transportatorul poate cere aprobari medicale speciale. Formularele specializate pot fi obtinute de la birourile de vânzari CSA.
 2. Minori neînsotiti
  1. În aceasta categorie se încadreaza copii intre 5 si 12 ani, neînsotiti de o persoana de peste 12 ani. Când cumparati un bilet pentru minor neînsotit trebuie sa existe confirmarea, printr-un formular special, ca copilul va fi însotit pana la plecarea avionului si de la sosirea sa de catre o persoana. Copii neînsotiti intre 5 si 8 ani nu au dreptul la reducere
 3. Gravidele
  1. Femeile gravide au nevoie de o recomandare speciala de la doctor conform careia au voie sa calatoreasca cu avionul. Transportul cu avionul nu se recomanda mamelor dupa a 34-a saptamâna de graviditate.
Animale de Casa
 1. Conditii Generale
  Animalele vii pot fi trimise numai de acolo de unde legislatia tarii de destinatie permite acest lucru si în conditiile impuse de tara din care se pleaca. Pasagerul trebuie sa prezinte un certificat veterinar confirmat de autoritatea veterinara din tara respectiva, nu mai vechi de 72 de ore înaintea plecarii, în limba engleza, germana, franceza, rusa sau spaniola. O licenta speciala (Import Licence), emisa de Administratia Veterinara de Stat ceha este necesara pentru animalele care stau în Cehia mai mult de 3 luni. Transportul în Cehia poate fi refuzat daca starea de sanatate a animalului nu este acceptabila sau în cazul unei epidemii sau situatii speciale în tara de origine. Animalele vii trebuie transportate doar în custi speciale, care sa asigure ventilatia suficienta si sa aiba fundul etans. Transportatorul poate cere aprobarea serviciului veterinar pentru transport si container daca acest lucru se impune. · În plus fata de bagajul de mâna mentionat mai sus, pasagerii de la Business Class mai pot lua: - O geanta cu obiecte de îmbracaminte (nu mai mult de 20 cm adâncime, în greutate de maxim 8 kg/17.5 lbs) sau o servieta (nu mai mult de 20 cm adâncime, în greutate de maxim 8 kg/17.5 lbs). · Puteti depozita bagajul de mâna sub scaun sau în compartimentele pentru bagaje de deasupra acestuia. · Daca veti calatori cu copii cu vârsta de pâna la doi ani, care au bilet cu 10% reducere, vi se permite sa luati un scaun ambulant si un bagaj de mâna suplimentar, nu mai mare de 55 x 35 x 25 cm cu greutatea de maxim 10 kg (22 lbs). Carucioarele care nu se pliaza trebuie transportate la cala. · Pasagerii cu handicap îsi pot lua scaunul cu rotile, aparatul de mers, sau caruciorul cu trei roti
 2. Caini si pisici
  · Câinii si pisicile ce au mai mult de 3 luni trebuie vaccinate împotriva turbarii cu cel putin 30 de zile dar nu mai mult de 12 luni înaintea plecarii. Un Certificat de Vaccinare international împreuna cu carnetul de sanatate trebuie prezentate Controlului Vamal Veterinar. · Pentru alte animale este necesar un certificat de sanatate pentru fiecare caz în parte.
 3. Transportul animalelor vii la bord:
  Un singur animal viu poate fi transportat la bord. Cusca în care se transporta animalul va sta sub scaunul pasagerului si nu trebuie sa cântareasca mai mult de 8 kg. Taxa pentru transportul animalului la bord se calculeaza conform taxelor aplicabile bagajului în plus. Speciile de animalele periculoase trebuie însotite de documente speciale.


Daca ai o intrebare referitoare la transportul bagajelor, animalelor
va rugam completati mai jos: