bilete avion

Bilete de avion

Zboruri ieftine Oferte promotionale

Tel: 0724.24.96.97 sau 031.080.90.50
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea

KLM Royal Dutch Airlines transportul animalelor de companie

Inapoi la lista companiilor aeriene
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines informatii generale
KLM Royal Dutch Airlines informatii bagaje
KLM Royal Dutch Airlines transport animale
3 oferte promotionale KLM Royal Dutch Airlines check-in online
  Calatoria cu animale de companie  

Pentru a va asigura o calatorie care sa decurga fara probleme si cât mai în siguranta, KLM si Air France va ofera o gama de optiuni pentru a va lua animalul de companie cu dvs..

În cabina

Numai câinii si pisicile mici de pâna la 6 kg (13 lbs) pot fi luati în cabina. Animalul dvs. de companie trebuie transportat într-o cusca solida cu o înaltime de maximum 20 cm sau într-o geanta de transportat animale de maximum 115 cm (45 inches) (L + l + h) pe care o puteti pune sub scaunul din fata dvs.. Daca doriti sa va luati animalul de companie în cabina, trebuie sa faceti rezervarea prin telefon, cu cel putin 48 de ore înainte.

În cala

Câinii si pisicile pot calatori într-o parte speciala ventilata a calei. Animalul dvs. trebuie transportat într-o cusca în conformitate cu cerintele legale ale IATA (International Air Transport Association - Asociatia Internationala de Transport Aerian). Între custile care sunt conforme cu aceste norme se afla cele ale firmelor 'Sky' si 'Vari'. Puteti achizitiona o cusca la pet shop-urile mai mari sau de la agentiile de transport. Animalul de companie si cusca nu trebuie sa depaseasca 75 kg (165 lbs) împreuna. Daca doriti sa va transportati animalul de companie în cala, trebuie sa faceti rezervarea prin telefon, cu cel putin 48 de ore înainte.

Din pacate nu am putut transporta animale în cala în cazul zborurilor KLM Cityhopper care dureaza mai mult de 2 ore. În fiecare an, între 1 noiembrie si 31 martie, animalele de companie nu pot fi transportate în cala în cazul zborurilor KLM Cityhopper din cauza ca nu se poate încalzi cala aeronavelor Fokker. 

Ca marfa

Animalul dvs. de companie ar trebui sa fie transportat ca marfa de catre Air France-KLM Cargo daca:

 • Cusca animalului dvs. de companie are mai mult de 75 kg (165 lbs).
 • Cusca este mai mare de 292 cm (115 inches) (L + l + h). În cazul anumitor tipuri de aeronave, cusca nu poate avea mai mult de 247 cm (97 inches) (L + l + h). Contactati-ne pentru îndrumari.
 • Animalul de companie calatoreste în Australia, Hong Kong, Irlanda, Emiratele Arabe Unite, Kenya, Africa de Sud sau Regatul Unit al Marii Britanii. 
Documentele de calatorie si certificatele de sanatate

Este necesar un numar de documente atunci când va transportati animalul de companie. Acestea trebuie sa fie în limba engleza.

 • Animalul dvs. are nevoie de un certificat de sanatate semnat de catre un veterinar calificat. Certificatul trebuie sa fie eliberat cu între doua pâna la opt zile înainte de plecare.
 • De obicei, în cazul puilor de pâna în 12 saptamâni, se aplica reguli suplimentare. Având în vedere ca acestea difera de la tara la tara, va sfatuim sa contactati ambasada tarii în care calatoriti.
 • Animalul trebuie sa aiba un certificat valabil care sa ateste faptul ca a fost vaccinat contra rabiei cu cel putin 21 de zile înainte de plecare.
 • Calatoriti spre o destinatie din afara Uniunii Europene? Daca da, va recomandam sa luati legatura cu ambasada locala cu suficient timp înainte si sa va informati cu privire la regulile si certificatele de sanatate necesare la importarea de animale de companie.
 • Animalele de companie care calatoresc din sau catre Uniunea Europeana trebuie sa aiba un microcip sau un tatuaj si un pasaport oficial UE pentru animale de companie. Acest pasaport trebuie sa fie eliberat de catre un veterinar calificat. Pasaportul trebuie sa contina urmatoarele detalii:
  1.      Numele si adresa propietarului
  2.      O descriere a animalului de companie, cum ar fi culoarea blanii
  3.      Tipul de identificare: microcip sau tatuaj
  4.      Data si marca vaccinului antirabic
  5.      Testul serologic pentru turbare
  6.      Dovada efectuarii tratamentului contra capuselor
  7.      Dovada efectuarii tratamentului contra echinococcus
  8.      Alte vaccinuri

În cazul animalelor de serviciu, care au fost dresate sa însoteasca pasagerii cu dizabilitati sau echipele de salvare, se aplica reguli speciale. Puteti cere mai multe informatii la departamentul de Îngrijiri al KLM. 

Costuri

Costurile pentru transportarea animalului dvs. de companie+cusca acestuia în cabina sau în cala, conform conceptului de bucata, vor fi de 160 euro per calatorie dus, indiferent de destinatie. Conceptul de bucata se aplica când apare "PC" (Buc.) lânga "bagaj" pe biletul dvs. electronic. Cu toate acestea, costurile de transport ale animalului dvs. de companie+cusca, conform conceptului de greutate ("KG"), depind de destinatie:
Taxele pentru transportarea animalului dvs. de companie+cusca conform conceptului de greutate

Taxele pentru transportarea animalului dvs. de companie+cusca conform conceptului de greutate

Regiune

Tari

Taxa în Euro, dus

În Franta

Franta

40

În Europa; între Europa si Israel, Africa de Sud si Insulele Caraibe

Europa*, Aruba, Bonaire, Curacao, Guadeloupe, Guiana Franceza, Martinica, Saint Martin, Surinam, Algeria, Moroc, Tunisia

80

Altele

Altele

160**

 
* Albania, Andorra, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Belgium, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Faroe Islands, Finland, France, Georgia, Germany, Gibraltar, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Israel, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Macedonia, Malta, Moldova, Monaco, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Russia, San Marino, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, Ukraine, United Kingdom
** Pentru zborurile din Canada se aplica un tarif de 200 de dolari canadieni pentru zborurile din Cuba, Mexic si Statele Unite se aplica un tarif de 200 USD. Pentru zborurile din alte tari, daca acest lucru este aplicabil, sumele în euro vor fi covertite în moneda locala, la cursul de schimb din momentul respectiv.
Daca animalul dvs. de companie calatoreste în cala si transferul de la aeroportul Schiphol din Amsterdam dureaza mai mult de 2 ore, va trebui sa platiti înca 150 de euro pentru a acoperi îngrijirea animalului pe durata transferului.

Lista pentru îmbarcare

Atunci când va îmbarcati, unul dintre angajatii nostri completeaza o lista pentru îmbarcare pentru a stabili daca animalul dvs. de companie este acceptat pentru zbor. Cititi aceasta lista cu atentie si asigurati-va ca animalului dvs. îi este permis sa calatoreasca cu dvs.

  Pregatirea animalului de companie  

Va rugam sa cititi urmatoarele instructiuni cu atentie înainte de calatoria animalului dvs. de companie.

 • Asigurati-va ca ati pregatit vaccinurile, documentele de calatorie si alte chestiuni importante din timp. Contactati ambsada locala a destinatiei dvs. pentru cerinte precise.  
 • Tineti minte ca anumite tari au reguli stricte de carantina. (KLM este înregistrata în Pet Travel Scheme (Programul de calatorie pentru animale de companie) din Regatul Unit al Marii Britanii. Contactati-ne pentru pentru detalii.)
 • Aplicati o eticheta înauntrul custii cu numele animalului si instructiunile de alimentatie.
 • Acordati-i cinci zile animalului dvs. de companie pentru a se obisnui cu cusca înainte de zbor.
 • Nu lasati câinele sa bea apa cu patru ore înainte de plecare.
 • Nu hraniti animalul cu 12 ore înainte de plecare.
 • Va recomandam ferm sa nu va tranchilizati animalul de companie. Îi va lua mai multa vreme sa se obisnuiasca cu noile împrejurimi, iar temperatura îi poate scadea în timpul zborului.
 • Mai jos gasiti lista pentru îmbarcare a animalului dvs. de companie, care trebuie sa fie completata de catre un agent KLM la îmbarcare. Va rugam sa va asigurati ca îndepliniti toate cerintele.       
Lista KLM pentru îmbarcarea animalului de companie
 • CUSCA:
  Câinele/pisica trebui sa poata sa stea în picioare cu capul perfect drept (fara sa atinga acoperisul), sa se întoarca si sa se întinda în mod confortabil. În cazul câinilor cu nasul cârn, dimensiunea custii trebuie sa fie mai mare decât de obicei, pentru a nu aparea probleme de respiratie. Cusca trebuie sa fie confectionata dintr-un plastic rigid si sa aiba o usa de metal încorporata. (custile de lemn sau cele cu usi de plastic nu sunt acceptate.)
 • VÂRSTA/CANTITATEA:
  Câinele/pisica trebuie sa aiba cel putin 10 saptamâni. Limita este de unul per cusca, cu exceptia situatiei în care au sub 6 luni si o greutate apropiata de pâna la 9 kg fiecare, când limita este de 2 per cusca. Puii de câine sau pisica mai mici de 4 luni pot calatori în aceeasi cusca cu mama..
 • DOCUMENTE:
  Trebuie sa se ataseze copii dupa pasaportul/certificatul de sanatate al animalului dvs. de companie. Prin urmare, va rugam sa aduceti copii xerox ale certificatului de sanatate atunci când va îmbarcati.
 • CONDITIA FIZICA:
  Animalul trebuie sa nu para afectat fizic, ranit sau tranchilizat excesiv.
 • VASE:
  Cusca trebuie sa aiba doua vase goale alaturate sau un singur vas cu doua compartimente pentru mâncare si apa, accesibile fara a se deschide usa.
 • MATERIAL ABSORBANT:
  Cusca trebuie sa aiba o patura, un ziar sau alt material absorbant pe podea. Paiele sunt interzise.
 • ABTIBILDURI:
  Cusca trebuie sa aiba cel putin un abtibild "Live Animal" (Animal viu) si doua abtibilduri cu sageata în sus.
 • PLACUTA CU NUMELE PASAGERULUI:
  Trebuie completate si ataseze numele, adresa si telefonul pasagerului.
 • LESA/BOTNITA:
  Nu este permis ca animalul sa aiba lesa sau botnita în cusca
 • ÎNCUIETOARE:
  încuietoarea custii trebuie sa fie sigura, dar nu sunt permise lacatele. Balamalele si bolturile de închidere trebuie sa depaseasca extruziunile orizontale de deasupra si de dedesuptul deschizaturii cu cel putin 1,6 cm (5/8 inch).
 • ROTILE:
  Rotile trebuie sa fie blocate, izolate sau înlaturate. 


Daca ai o intrebare referitoare la transportul bagajelor, animalelor
va rugam completati mai jos: