bilete avion

Bilete de avion

Zboruri ieftine Oferte promotionale

Tel: 0724.24.96.97 sau 031.080.90.50
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea

KLM Royal Dutch Airlines informatii bagaje

Inapoi la lista companiilor aeriene
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines
KLM Royal Dutch Airlines informatii generale
KLM Royal Dutch Airlines informatii bagaje
KLM Royal Dutch Airlines transport animale
3 oferte promotionale KLM Royal Dutch Airlines check-in online
  Schimbari in politica de bagaje a Air France / KLM din 28 Martie 2010 !  

Air France si KLM vor extinde pentru toate destinatiile regulile de transport bagaje care se aplica deja pasagerilor care calatoresc intre Europa si SUA/Canada.

Incepand cu 28 Martie 2010 va fi folosit numai sistemul PIECE CONCEPT (sistemul de piesa de bagaj) in toata reteaua Air France-KLM, indiferent de destinatie, inlocuind unde era cazul sistemul WEIGHT CONCEPT (conceptul de "greutate" a bagajului). Noul sistem este mai favorabil pasagerilor.

Astfel, pasagerii vor avea dreptul sa transporte o singura piea de bagaj cu o greutate maxima de 23 kg.
Din 28 martie, 2 bagaje cantarind insumat 23 kg sau chiar mai putin se vor taxa suplimentar. Poate fi cazul pasagerilor care doresc sa transporte bagaje de mana care nu respecta normele privind dimensiunile sau greutatea si care vor fi nevoiti sa predea la cala acest bagaj necorespunzator.

Important: Membrii Flying Blue Elite si Elite Plus vor putea transporta aditional inca o piesa de 23 kg indiferent de clasa de calatorie. Pentru comparatie, pana pe 28 Martie 2010, acestia puteau transporta o greutate suplimentara (WEIGHT CONCEPT) de 5 kg (Silver), 10 kg (Gold), 20 kg (Platinum).
  Reguli noi privind bagajele pentru zborurile între Europa si Statele Unite  

Taxa speciala

Pasagerii care calatoresc cu Economy Class pot preda la cala un al doilea bagaj cu o taxa de 50 eur. În cazul plecarii din Statele Unite, aceasta taxa este de 50 dolari americani. Taxa pentru un al doilea bagaj se aplica numai biletelor achizitionate dupa 1 noiembrie.

Membrii Flying Blue Elite

În calitate de membru Flying Blue Silver, Gold sau Platinum, puteti avea 2 bagaje de cala admise gratuit. Nu veti fi taxat nici pentru al doilea bagaj în cazul în care calatoriti cu World Business Class.

Îmbarcarea

Pe parcursul procedurii de îmbarcare va trebui sa furnizati informatii suplimentare. Daca aveti bilet electronic, puteti economisi timp completând personal aceste informatii suplimentare. Puteti folosi îmbarcarea online cu între 24 de ore si 1 ora înainte de decolarea zborurilor de la Amsterdam catre Statele Unite. Acest lucru se aplica si zborurilor Northwest Airlines care pleaca de la Bruxelles, Düsseldorf, Frankfurt, Londra- Gatwick si Paris-Charles de Gaulle catre Statele Unite.

Furnizarea de informatii suplimentare

Dupa îmbarcarea pentru zborul catre Stetele Unite, sunteti obligat sa furnizati urmatoarele informatii:

 • Numarul de referinta pentru rezervarea zborului (PNR)
 • Numele si prenumele
 • Data nasterii si sexul
 • Numarul pasaportului
 • Tara care a emis pasaportul
 • Data la care expira pasaportul
 • Nationalitatea si tara în care domiciliaza pasagerul
 • Adresa temporara din Statele Unite unde va locui pasagerul. Aceasta adresa trebuie sa includa numarul casei, strada, orasul, abrevierea folosita pentru stat si codul postal. Aceste informatii nu le sunt cerute pasagerilor de nationalitate americana si celor care au carte de rezidenta permanenta.  
Bagajul pentru copiii mai mici de 2 ani

Pentru un copil mai mic de 2 ani care nu are loc rezervat, puteti lua urmatoarea cantitate de bagaj:

 • Un bagaj de cala sub 10 kg (22 lbs).
 • Un carucior sau landou complet pliabil. Pe acesta îl puteti preda la cala gratuit. Un carucior foarte mic poate fi luat în cabina daca spatiul permite acest lucru.
 • Un bagaj de mâna sub 10 kg (22 lbs) si sub 55 x 35 x 25 cm (21.5 x 13.5 x 10 inches). 
     BAGAJUL DE CALA  

 

Cantitatea de bagaj admisa gratuit la cala:

 

Conceptul de bucata (PC (Buc.))

Economy Class

1 bagaj
max. 23 kg** (50,5 lbs)
max. 158 cm (62 inches) (L + l + h) 

World Business Class/Europe Select

2 articole de bagaj
max. 32 kg (70.5 lbs) per geanta
max. 158 cm (62 inches) (L + l + h)

   
*Se accepta 2 piese de bagaj la cala, fiecare de maxim 23 kg si max 158 cm ( l+L+h) pe zborurile KLM si air France catre / de la: 

 • Cuba (Havana), the Dominican Republic (Punta Cana, Santo Domingo), Guadeloupe (Pointe a Pitre), Ecuador (Guayaquil, Quito), French Guyana (Cayenne), Haiti (Port-au-Prince), Martinique, Mauritius, Reunion, Saint Martin or Seychelles. 
 • Angola (Luanda), Benin (Cotonou), Burkina Faso (Ouagadougou), Cameroon (Douala, Yaoundé), Central African Republic (Bangui), Congo (Brazzaville, Pointe Noire), Congo Democratic Republic (Kinshasa), Gabon (Libreville), Gambia, Ghana (Accra), Guinea (Conakry), Guinea Bissau, Ivory Coast (Abidjan), Liberia, Madagascar (Antananarivo), Mali (Bamako), Niger (Niamey),  Nigeria (Abuja, Lagos, Kano and Port Harcourt), Sao Tome si Principe, Senegal (Dakar), Togo (Lomé).
 • French Polynesia ( Papeete) sau Noumea. 
 • Brazilia, numai cu inceperea calatoriei in Brazilia: bagajul sa nu depaseasca 32 kg fiecare. 


Pasagerilor care calatoresc catre si din Statele Unite li se aplica reguli speciale cu privire si la bagaj: nu va puteti bloca bagajele pentru ca autoritatile din Statele Unite va vor perchezitiona bagajele cautând explozibil.  
Calatoriti catre Statele Unite si apoi schimbati cu un zbor intern sau cu un zbor catre Canada? În acest caz, trebuie sa va preluati bagajele întotdeauna când schimbati zborul si apoi sa le predati din nou la punctul de predare a bagajelor.

  BAGAJUL DE mana britsh airways   BAGAJUL DE MANA  

 
Dimensiunile, numarul de bagaje si greutatea

Toate bagajele pe care nu le lasati la cala, ci le luati cu dvs. în cabina se numesc bagaje de mâna. Le puteti pune în compartimentul pentru bagaje de deasupra capului dvs. sau sub scaun.

Zborurile KLM Cityhopper au spatiu limitat de depozitare în cabina, asa ca s-ar putea sa fim nevoiti sa va rugam sa va lasati bagajele la cala. Totusi, daca sunteti membru al Flying Blue Elite, puteti tine la dvs. întotdeauna un bagaj de mâna

Puteti lua ca bagaj de mâna urmatoarele:

Clasa de calatorie

Numarul si dimensiunile

Restrictia de greutate

Accesorii acceptate

Economy Class

1 bagaj cu dimensiunile de 55 x 25 x 35 cm (21,5 x 10 x 13,5 inch) (L x l x h)*

Bagajul dvs., incluzând accesoriile, nu poate depasi 12 kg (26 lbs).

Poseta, servieta, aparat foto, baston, umbrela, laptop mic

World Business Class/Europe Select

1 bagaj cu dimensiunile de 55 x 25 x 35 cm (21,5 x 10 x 13,5 inch) (L x l x h)* si un bagaj mai mic de 45 x 20 x 35 cm (18 x 8 x 13,5 inch) (L x l x h)**

Bagajul dvs., incluzând accesoriile, nu poate depasi 18 kg (40 lbs).

Poseta, servieta, aparat foto, baston, umbrela, laptop mic

   
* Suma dimensiunilor nu poate fi mai mare de 115 cm (45 inches), incluzând rotile si mânerele.
** Exceptie pentru pasagerii World Business Class: în cazul zborurilor din India, puteti avea cu dvs. numai un bagaj de mâna. Puteti preda la cala un al doilea bagaj de mâna, gratuit.

Reguli speciale pentru lichide

Se aplica reguli speciale pentru lichide, creme si tuburi de aerosol.
Acestea pot fi tinute în bagajul de mâna numai în cantitati mici, care sa nu depaseasca 100 ml ( 3,4 oz) per articol. Trebuie sa se afle într-o geanta transparenta si care se poate sigila, cu un volum de maximum 1 litru. Geanta trebuie sa fie închisa si articolele trebuie sa intre cu usurinta în ea.
Se poate lua o geanta transparenta per persoana. Atunci când va este verificat bagajul de mâna, vi se va cere sa prezentati separat geanta transparenta pentru lichide.

Aceste reguli nu se aplica urmatoarelor:

 • Mâncarii pentru bebelusi care va fi consumata durata zborului
 • Medicamentelor care se vor lua pe durata zborului, cu conditia sa aveti reteta sau o declaratie din partea medicului
 • Alimente de dieta speciala care vor fi consumate pe durata zborului

 Daca ai o intrebare referitoare la transportul bagajelor, animalelor
va rugam completati mai jos: