bilete avion

Bilete de avion

Zboruri ieftine Oferte promotionale

Tel: 0724.24.96.97 sau 031.080.90.50
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea

SAS Scandinavian Airlines informatii bagaje

Inapoi la lista companiilor aeriene
SAS Scandinavian Airlines
SAS Scandinavian Airlines
SAS Scandinavian Airlines informatii generale
SAS Scandinavian Airlines informatii bagaje


Politica bagajului

SAS aplica conceptul de greutate(weight concept) pentru bagaje pentru toate destinatiile, exceptie facand USA, Canada, Mexic si Brazilia, unde este valabil conceptul de piesa de bagaj (piece concept).

Bagajul la cala

Conceptul de greutate(weight concept)

Pentru acest concept pasagerii au dreptul la bagaje in urmatoarele limite admise:

Clasa bussines 30 kg
Clasa economic extra-intercontinental 30 kg
Clasa economic extra-Europa 20 kg
Clasa economic 20 kg
Infant (copil < 2 ani) 10 kg

*Pentru bagajele ce depasesc limitele admise, se percep anumite taxe, ce difera in functie de zona in care calatoriti si de tipul bagajului in exces (echipament de sport, instrumente muzicale, camera de filmat, etc).
** Indiferent de clasa la care se calatoreste bagajele care sunt verifcate la check-in nu trebuie sa depaseasca greutatea maxima de 32 kg.
***Un bagaj ce depaseste greutatea de 32 kg va trebui reimpachetat in 2 bagaje mai mici sau va fi trimis ca si cargo!

Conceptul de piesa (piece concept)

Pentru acest concept sunt permise 2 piese de bagaj dupa cum urmeaza:

Clasa bussines - 32 kg/piesa; dimensiunile cumulate ale bagajului (lungime/latime/inaltime) sa nu depaseasca 158 cm/piesa.
Clasa economic - 23 kg/piesa; dimensiunile cumulate ale bagajului (lungime/latime/inaltime) sa nu depaseasca 158 cm/piesa.
Infant - o singura piesa a 23 kg, dimensiunile cumulate ale bagajului (lungime/latime/inaltime) sa nu depaseasca 115 cm/piesa.

*Pentru locurile in clasa bussines si economic extra o piesa de echipament sportiv, este permisa gratis, pe langa bagajul eligibil.

Bagajul de mana

Este bagajul pe care pasagerul are dreptul sa-l ia cu el la cabina. Limtele permise pentru acest tip de bagaj sunt prezentate mai jos:

Clasa bussines
- zbor intercontinental 2 piese de bagaj, greutate 8 kg/piesa, dimensiunile cumulate ale bagajului (lungime/latime/inaltime) sa fie 115 cm/piesa.
- restul zborurilor 1 piesa de bagaj, greutate 8 kg/piesa, dimensiunile cumulate ale bagajului (lungime/latime/inaltime) sa fie 115 cm/piesa.

Clasa economica
-zbor intercontinental 1 piesa de bagaj, greutate 8 kg/piesa, dimensiunile cumulate ale bagajului (lungime/latime/inaltime) sa fie 115 cm/piesa.
-restul zborurilor 1 piesa de bagaj, greutate 8 kg/piesa, dimensiunile cumulate ale bagajului (lungime/latime/inaltime) sa fie 115 cm/piesa.

 Daca ai o intrebare referitoare la transportul bagajelor, animalelor
va rugam completati mai jos: