bilete avion

Bilete de avion

Zboruri ieftine Oferte promotionale

Tel: 0724.24.96.97 sau 031.080.90.50
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea

British Airways informatii bagaje

Inapoi la lista companiilor aeriene
British Airways
British Airways
British Airways informatii generale
British Airways informatii bagaje
British Airways transport animale
British Airways check-in online
  BAGAJUL DE cala britshBAGAJUL DE CALA  

Bagajul acceptat gratuit la cala de catre compania British Airways a suferit modificari incepand cu data de 7 octombrie 2009

 1. Pasagerii care calatoresc la clasa economic dinspre/catre Statele Unite ale Americii, Canada, Bermuda, Argentina, Mexic si Caraibe vor avea dreptul sa transporte gratuit un singur bagaj de maxim 23 kg, si nu doua ca pana la aceasta data;
 2. Dimensiunile bagajului de cala, maxim admise: 190cm x 75cm x 65cm (75ins x 29,5ins x 25,5ins);
 3. Taxa pentru a doua piesa de bagaj este de 40 gbp pentru prima piesa, apoi 90 gbp pentru urmatoarele;
 4. Taxa "Heavy bag charge" (taxa pentru bagajul foarte greu) pentru gentile cu grutatea intre 23kg si 32kg va creste de la 25 gbp la 30 gbp;
 5. Pentru zborurile din interiorul Marii Britanii, taxa pentru bagajul in plus va creste la 35 gbp pentru fiecare bagaj in afara celui admis gratuit;
 6. Pasagerii care detin carduri de fidelitate Executive Club Gold si Silver au dreptul la 2 genti in loc de una.

Pasagerii care calatoresc cu mai multe companii trebuie sa verifice politica de bagaje a fiecarei companii implicata in calatorie.

Cateva schimbari in politica de transport bagaje la compania British incepand cu 26 noiembrie 2008

Incepand cu 26 noiembrie 2008 British Airways implementeaza Heavy Bag Charge (HBC) adica taxa de bagaj foarte greu.
Aceasta taxa se aplica pentru orice piesa de bagaj ce cantareste intre 23 kg si 32 kg, pe toate rutele operate de compania British.

Schimbarile semnificative pentru aceasta taxa HBC:
* pasagerii ale caror bagaje depasesc limita admisa gratuit la cala (23 kg de piesa de bagaj) vor avea de platit o taxa de 30 lire sterline pentru fiecare piesa.
* taxa Heavy Bag Charge poate fi achitata numai la aeroport
* nu vor fi acceptate la transportul la cala piesele de bagaj ce cantaresc mai mult de 32 kg.

Noi schimbari incepand cu data de 1 Aprilie 2009

 • Incepand cu data de 1 Aprilie 2009 compania British Airways a introdus o taxa pentru bagajul de cala supradimensionat: 30 GBP pentru gentile cu dimensiuni cuprinse intre 90cm x 75cm x 43cm (35.5ins x 29.5ins x 16ins) si 190cm x 75cm x 65cm (75ins x 29.5ins x 25.5ins) dimensiuni maxime acceptate.
 • Aceste taxe se achita la aeroport in momentul depunerii bagajului la ghiseele British Airways.
 • Este bine de stiut faptul ca dimensiunile maxime acceptate gratuit in aeroporturile din intreaga lume sunt 90cm x 75cm x 43cm (35.5ins x 29.5ins x 16ins).
 • Aceste taxe sunt introduse datorita faptului ca transportul acestor bagaje cu dimensiuni mari necesita un proces manual aditional; armele de foc necesita manevrarea in conditii de siguranta printr-o a treia companie specializata in astfel de lucruri.
 • Aceasta taxa noua nu afecteaza cantitatea de bagaj acceptata gratuit de compania British Airways.
 • O alta taxa introdusa este cea pentru transportul armelor de foc, in valoare de 25 GBP.
Pentru mai multe detalii consultati sectiunea de Intrebari si Raspunsuri de mai jos
  Intrebari si Raspunsuri  

De ce se introduc aceste taxe speciale?
Pentru acoperirea costurilor aditionale generate de manevrarea acestor obiecte.
Politica globala a companiei British Airways este conceputa astfel incat sa aduca o consistenta sporita in toate aeroporturile. Greutatea maxim admisa si limitele dimensiunilor sunt menite sa reduca posibilitatile de ranire a personalului companiei si sa simplifice procesul manual de manevrare.

Se poate plati online aceasta taxa?
Nu. Se plateste la aeroport la ghiseul de predare a bagajului.

Ce se intampla daca pasagerul calatoreste cu o geanta ce depaseste limita maxima a dimensiunilor 190cm x 75cm x 65cm?
Bagajele care depasesc dimensiunile maxime acceptate nu vor fi acceptate. Pasagerii aflati in aceasta situatie vor fi rugati sa impacheteze in genti de dimensiuni mai mici care sa nu depaseasca limitele sau sa trimita bagajul ca si cargo (procedura aceasta necesita timp astfel incat este recomandat sa va incadrati in limita maxim admisa).

  BAGAJUL DE mana britsh airwaysBAGAJUL DE MANA  

Politica de bagaje de mana a British Airways este:
* Un bagaj nu mai mare de 56cm x 45cm x 25cm (22 inches x 17.5 inches x 9.85 inches) (inclusiv rotitele, buzunarele si manerele acestuia)
* In plus, poate fi transportata o geanta sau valiza de marimea unui laptop
* Greutatea maxima a bagajului de mana este de 23 kg, pasagerul fiind obligat sa o poata manevra singur (inclusiv sa o aseze in compartimentul special amenajat, de deasupra capului).

In urma unui anunt al Departamentului pentru Transport din Marea Britanie care prevede aprobarea ca un numar de aeroporturi din Regatul Unit sa renunte la politica de 1 singur bagaj de mana, British Airways a reintrodus limita de 2 bagaje de mana pentru pasagerii care pleaca din Londra Heathrow, Londra Gatwick, Londra City, Jersey, Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, Newcastle sau Manchester. 

Modificarea prevede ca toti pasagerii care pleaca sau tranziteaza aeroporturile Londra Heathrow, Londra Gatwick, Londra City, Jersey, Aberdeen, Edinburgh, Glasgow, Newcastle sau Manchester sa poata transporta 2 bagaje de mana.

Restrictiile cu privire la cantitatea de lichide admisa la controalele de securitate raman in vigoare. Pasagerii trebuie sa se asigure ca nu transporta in bagajul de mana lichide in containere ce depasesc 100ml. Acestea trebuie transportate in pungi transparente din plastic, resigilabile si usor de inchis sau deschis.

Alte restrictii de securitate raman de asemenea in vigoare, cum ar fi faptul ca laptop-urile si incaltamintea trebuie controlate separat.

 Daca ai o intrebare referitoare la transportul bagajelor, animalelor
va rugam completati mai jos: