bilete avion

Bilete de avion

Zboruri ieftine Oferte promotionale

Tel: 0724.24.96.97 sau 031.080.90.50
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea

Carpatair informatii bagaje

Inapoi la lista companiilor aeriene

  BAGAJUL DE mana britsh airways   BAGAJUL DE MANA  

 

Bagajul de mana este acel bagaj pe care il luati cu dvs. in cabina de pasageri si care trebuie plasat sub scaunul din fata dvs. sau in compartimentul de bagaje de deasupra.  

Fiecare pasager are dreptul la un singur bagaj de mana si un singur articol personal. Greutatea maxima a bagajului de mana este de 5 kg sau 11 lbs, iar dimensiunile sale nu pot depasi in total 126 cm sau 50 in lungime + latime + inaltime (56 x 45 x 25 cm sau 22x18x10 in). 

Aceste dimensiuni includ rotile, manerul, buzunarele laterale etc.
 
O servieta sau un laptop este de asemenea permis ca bagaj de mana.

Pe langa bagajul de mana, unele dintre urmatoarele articole sunt de asemeni permise la bord, daca este cazul: patura, palton sau jacheta, umbrela, poseta de dama, materiale de citit si dictionare/ghid de expresii pentru calatorie, materiale de scris, camere foto sau video de mici dimensiuni, walkman de mici dimensiuni, binoclu, leagan mic pentru copii, alimente pentru copii, orice tip de proteze, echipament medical de dializa sau orice alta medicamentatie de care sunteti dependent.

Va recomandam sa va luati cu dvs. in cabina toate documentele si articolele de valoare (de exemplu, pasaport sau orice alt mijloc de identificare, viza, pasaport international de vaccinare, certificate internationale de asigurare medicala, documente de calatorie, hartii de valoare, documente comerciale, echipament electronic, bani si carti de credit, bijuterii, medicamente).
 
     BAGAJUL DE CALA  

Bagajul de cala este transportat in cala aeronavei, nu in cabina de pasageri. 

Bagajul de cala trebuie sa fie etichetat cu numele dvs. in clar si cu adresa permanenta atat in interiorul cat si in exteriorul fiecarei valize si este preferabil a se folosi un bagaj solid, ce poate fi incuiat.

Atunci cand va lasati bagajul la check-in, primiti o eticheta de identificare pentru fiecare bagaj in parte. 

Bagajul pasagerilor de la clasa Business este etichetat special pentru imbarcare prioritara.

In cazul in care calatoria dumneavoastra include unul sau mai multe puncte de tranzit, puteti solicita sa vi se inregistreze bagajul pana la destinatia finala. Acest lucru va ajuta sa economisiti timp, iar transferul intre zboruri va fi mult mai confortabil.

Bagajul dvs. de cala va fi transportat in acelasi avion ca si dvs., cu exceptia cazului in care decidem, din motive de siguranta, de securitate sau operationale, sa il transportam cu un alt zbor. In astfel de cazuri, bagajul dvs. de cala va fi livrat la adresa specificata, mai putin atunci cand legea tarii de destinatie stipuleaza obligativitatea prezentei dvs. pentru controlul vamal.

Bagajul de cala nu trebuie sa contina urmatoarele articole: articole fragile, articole de valoare, articole perisabile, bunuri periculoase

Din motive de siguranta, nu acceptati bagaje ce apartin altor persoane

Limita maxima admisa gratuit pentru bagajul de cala

Greutatea maxima admisa a bagajului inclusa in pretul biletului reprezinta greutatea totala a bagajelor de cala pe care pasagerul are dreptul sa le transporte la un zbor fara a fi taxata suplimentar. Aceasta greutate este specificata pe bilet sau pe confirmarea itinerarului la biletul electronic.

Greutatea maxima admisa inclusa in pretul biletului pe zborurile Carpatair este dupa cum urmeaza:

20 kg (44 lbs) pentru pasagerii din clasa economic
20 kg (44 lbs) pentru copiii cu varsta intre 2-12 ani
10 kg (22 lbs) pentru copiii cu varsta intre 0-2 ani
30 kg (66 lbs) pentru pasagerii din clasa business
40 kg (88 lbs) pentru pasagerii mateloti

Carucioarele de copii si scaunele cu rotile se transporta gratuit.

Totusi, greutatea maxima admisa inclusa in pretul biletului poate varia daca itinerarul dvs. include zboruri ale companiei Carpatair si ale altor transportatori. Pentru mai multe detalii, va rugam sa contactati agentul dvs. de turism.

Dimensiunile maxime ale bagajului de cala nu pot depasi 203 cm sau 80 in (lungime + latime + inaltime), incluzand rotile, manerul, buzunarele laterale etc.

In cazul in care bagajul dvs. depaseste greutatea sau dimensiunile permise, va trebui sa achitati o taxa de excedent de bagaj.

 Daca ai o intrebare referitoare la transportul bagajelor, animalelor
va rugam completati mai jos: