Bilete de avion


Zboruri ieftine Oferte promotionale


bilete avion
Luni - Vineri
09.00 - 19.00
Tel: 0724.24.96.97 sau 031.080.90.50
numar cu tarif normal, apelabil din orice retea
 
 
 
imaginestanga
Alege Durata
Tipul de zbor dus-intorsdus

Data Plecare     

Data Intoarcere

Alege Plecarea
Scrie Orasul      

Alege destinatia
Scrie Orasul      

Alege numar pasageri
Adult
18-60:
Copil
2-11:
Infant
<2:

Oferte speciale pe email (optional)
Email      


Topuri si pareri

Ne gasiti si pe:

Newsletter
Mai multe oferte pe emailul dvs! Adresa de email*


Ograda Vesela

Bilete de avion se pot plati in urmatoarele orase din Romania:

Bucuresti | CONSTANTA | BRAILA | ABRUD | TEIUS | VASLUI | ODORHEIU SECUIESC |
Vezi toata lista de peste 460 locatii
 
 
imaginedreapta
alb
 

Articolul saptamanii

2012-05-20 - Inainte de a cumpara un bilet de avion trebuie sa stiti ca ...

Ce este un bilet de avion


Biletele de avion sunt de mai multe tipuri. Atunci cand calatoriti, asigurati-va ca alegeti acel tip de bilet care se potriveste cel mai bine cerintelor dvs.

Biletele de avion pot avea urmatoarele diferente: 1. Valabilitatea: exista bilete valabile 14 zile, 1 luna, 3 luni, 6 luni sau maxim 1 an.

  Exista bilete de avion open sau deschise, ceea ce inseamna ca nu se rezerva decat plecarea, intoarcerea ramane deschisa pentru o anumita perioada de timp. In aceasta perioada de timp dvs puteti rezerva returul oricand va este convenabil, dar totdeauna cu conditia sa existe locuri in clasa de rezervare pentru care aveti biletul. Pentru a rezerva biletul de retur este necesar fie sa contactati agentia Terminal 1 Travel fie, daca va este mai usor, sa contactati biroul companiei aeriene cu care ati calatorit din orasul in care va aflati.

 2. Tipul de calatorie: exista bilete de avion dus-intors sau bilete doar dus. In general, biletele de avion doar dus sunt mai scumpe decat cele dus-intors.

 3. Clasele de calatorie: exista 3 clase de calatorie: economic, business si first class. Acestea au insa sub-clasele lor, de aceea adeseori veti intalni chiar si 10 subclase la categoria de bilet economic, fiecare subclasa avand tariful ei. In functie de clasa aleasa, exista si o data limita pentru emiterea biletului. Exista bilete care pot fi emise dupa mai mult timp de la efectuarea rezervarii (3 zile, 7 zile, 1 luna, 2 luni) dar exista si bilete la tarife promotionale care cer emiterea la momentul rezervarii.

 4. Posibilitatea schimbarii datei/rutei este una din cele mai frecvente probleme intampinate de catre pasageri. Se intampla ca odata ajunsi la destinatie, sa doriti sa petreceti mai mult timp acolo sau sa va intoarceti mai devreme. Unele bilete de avion nu permit nici schimbarea datei de calatorie, nici anularea biletului, nici macar cu plata unor taxe. Alte bilete permite modificari/anulari, dar pentru aceasta se percep anumite penalizari, pe care le puteti afla la momentul rezervarii. Va sfatuim sa va ganditi la acest aspect in momentul in care rezervati biletul si sa solicitati consultantilor agentiei Terminal 1 Travel sa va ofere toate detaliile legate de aceste posibilitati de schimbare/anulare.

 5. Taxele de aeroport: in afara de pretul biletului de avion, exista totdeauna si taxele de aeroport, care difera in functie de orasele prin care calatoriti si nu depind de compania aeriana. Acestea se achita la momentul emiterii biletului, si pot suferi modificari dese. Odata emis biletul de avion, nici o modificare de taxe de aeroport nu va mai afecteaza.


Sfaturi utile:
  1. Puteti cumpara bilete de avion pentru rudele sau prietenii dvs din alte tari; biletele sunt electronice si se transmit la ce adresa doriti dvs.

  2. De la momentul rezervarii biletului si pana la momentul emiterii acestuia, companiile aeriene pot modifica tarifele. Dupa emiterea biletului aceste modificari nu va mai afecteaza.

  3. Solicitati consultantilor agentiei Terminal 1 Travel informatii despre biletul de avion pe care doriti sa-l achizitionati, inainte de emiterea acestuia.
Este bine sa stiti dinainte:

- valabilitatea maxima a biletului;

- durata sederii minime la destinatie (exista bilete care va obliga sa petreceti la destinatie fie o sambata seara, fie 2 nopti, fie 5 nopti. Exemplu: in cazul in care aveti un astfel de bilet, care solicita ca mimim de sedere la destinatie o sambata seara, iar dvs plecati catre destinatia respectiva luni, si doriti sa va intoarceti mai repede decat era prevazut pe bilet, nu veti putea face acest lucru mai devreme de ziua de duminica.);

- posibilitatea schimbarii/anularii datelor sau a rutei si eventualele penalizari ;

- data limita pentru emiterea si plata biletului de avion.

- in cazul in care zborul dvs sufera intarzieri sau anulari, aveti dreptul la anumite compensatii din partea companiilor aeriene.

- asigurarea de calatorie nu mai este obligatorie, dar este bine sa o aveti atunci cand calatoriti. Exista asigurari care va despagubesc in urmatoarele cazuri: intarzierea/pierderea/deterioarea bagajelor, anularea biletelor de avion, costuri suplimentare generate de intarzierea zborurilor.
Daca iti place acest articol apasa butonul


Comenteza acest articol:
   
 
 

Citeste si alte articole interesante:

2012-12-17 - Destinatiile preferate ale romanilor in perioada de sarbatori

2012-07-05 - Sfaturi pentru respectarea unor reguli de eticheta la bordul avionului

2012-06-19 - Pasagerul buclucas in timpul calatoriei cu avionul. Cele mai haioase intamplari.

2012-06-18 - Overbooking. Ce inseamna ?

2012-06-01 - Urechi infundate? Vezi cele mai eficiente metode pentru desfundarea urechilor in timpul calatoriei cu avionul.


   
   

Google

 
Asigurarea privind rambursarea cheltuielilor de repatriere a turistilor si/sau a sumelor achitate de turisti pentru achizitionarea serviciilor/pachetelor turistice, in cazul insolvabilitatii sau falimentului agentiei de turism : Polita de asigurare Seria. I nr. 6255, Asigurator Omniasig Vig SA, Valabila de la 24.04.2013 pana la 23.04.2014

Numar licenta de turism 3728 / 14.12.2013
Copyright © Bilete Avion 2005
Toate drepturile rezervate
Reguli de utilizare a site-ului www.bileteavion.ro